UiTPAS Kempen

Wat is UitPAS?

Met UiTPAS kan je punten verzamelen door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kan je later inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Je kaart is persoonlijk, levenslang geldig en bruikbaar in alle UiTPAS-gemeenten. Dus zowel in de eigen UiTPAS-regio UiTPAS Kempen als in andere UiTPAS-regio’s.

Daarnaast is de UiTPAS voor bepaalde groepen ook een kortingskaart waarmee ze een korting krijgen en slechts 20% moeten betalen om deel te nemen aan de vrijetijdsactiviteiten, dit is een UiTPAS met kansenstatuut.

Alle gemeenten uit Neteland maken deel uit van de lokale regio ‘UiTPAS Kempen’. Deze lokale UiTPAS-regio omvat: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hoogstraten, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar. Door jouw UiTPAS Kempen aan te kopen, verkrijg je meteen tal van welkomstvoordelen van partners uit de hele regio! Je spaart punten bij alle lokale én Vlaamse UiTPAS-partners. Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut, dan kan je ook kortingen krijgen bij alle lokale UiTPAS-partners binnen UiTPAS Kempen.

Waar kan je een UiTPAS krijgen of kopen?

Een UiTPAS kan aangemaakt worden vanaf de leeftijd van 3 jaar. Je kan je UiTPAS kopen of verkrijgen in de gemeente waar je woont. Breng je eID mee zodat ze je vlot kunnen verder helpen met het aanmaken van de UiTPAS.

Een UiTPAS kost 5 euro, bij het aankopen krijg je meteen een welkomstvoordeel en 3 punten zo heb je de 5 euro meteen terugverdiend.

Heb je recht op een UiTPAS met kansenstatuut? Dan is je UiTPAS gratis! Breng in dit geval een bewijs van verhoogde tegemoetkoming of een attest van de sociale dienst mee om je UiTPAS te krijgen.

UiTPAS met kansentarief

Naast een spaar- en voordelenkaart kan de UiTPAS ook een kortingskaart zijn. Bepaalde groepen komen in aanmerking voor een UiTPAS met kansenstatuut. Dat houdt in dat je een korting krijgt waarmee je slechts 20% betaalt van de deelnameprijs. Deze UiTPAS met kansenstatuut is één jaar geldig en word jaarlijks gecontroleerd. Indien de persoon recht blijft hebben, wordt deze automatisch verlengd. Wie heeft hier recht op?

  • Personen met recht op Verhoogde Tegemoetkoming
  • Kinderen en jongeren die verblijven in een instelling van Bijzondere Jeugdzorg op het grondgebied van de betrokken gemeenten
  • Inwoners met een schuldoverlast die gekend zijn bij het OCMW
  • Personen die verblijven in een LOI of FOI of opvangcentrum voor asielzoekers op het grondgebied van de betrokken gemeenten
  • Gezinnen van inwoners met kinderen met een dossier bij OCMW en die gezinsbegeleiding krijgen of gezinnen met kinderen die vanuit OCMW zijn toegeleid naar gezinsbegeleiding
  • Inwoners die in begeleiding zijn bij het OCMW maar niet onder de vijf specifieke doelgroepencriteria vallen, doch waarvan de begeleidende maatschappelijk werker de inschatting maakt dat toegang tot de UiTPAS een meerwaarde is.

Als je hier recht op hebt kan je deze verkrijgen met een attest van verhoogde tegemoetkoming of een recent attest van de sociale dienst. Je kan vervolgens je UiTPAS afhalen in de gemeente waar je woont.

Voordelen/werking van UiTPAS

Punten sparen

Met je UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan UiTPAS-activiteiten. Voor elke activiteit spaar je 1 punt bij deelname. Scan hiervoor je UiTPAS-kaart of -app aan de lezer of kassa van de organisator. De verzamelde punten kan je ruilen voor een voordeel.

Een overzicht van activiteiten waar je punten kan sparen vind je hier.

Welkomstvoordelen

Bij het verkrijgen van je UiTPAS krijg je meteen heel wat voordelen. Dit zijn kleine cadeautjes die je kan afhalen bij de verschillende UiTPAS Kempen-gemeenten. Daarnaast krijg je bij het registeren ook meteen 3 punten op je kaart.

Omruilvoordelen

Heb je veel punten gespaard? Wil je graag je UiTPAS-portefeuille leegmaken? Dat kan, er zijn altijd wel leuke voordelen te vinden voor verschillende aantallen punten, of je er nu 5, 50 of 500 hebt. Je kan je punten omwisselen bij verschillende UiTPAS-partners in heel Vlaanderen, dat wil zeggen dat je kan kiezen uit een alsmaar toenemend aanbod. Hier vind je een overzicht van alle omruilvoordelen.

Waar kan je de UiTPAS gebruiken?

Het UiTPAS-netwerk

UiTPAS werkt met een groot netwerk van partners. Een UiTPAS-partner onderschrijft het verhaal van UiTPAS. Dat wil zeggen dat je er punten kan sparen, voordelen kan omwisselen en ook van een korting kan genieten als je daar recht op hebt. Het aanbod breidt voortdurend uit binnen elke Neteland-gemeente, binnen UiTPAS Kempen en binnen heel Vlaanderen en Brussel.

Een overzicht van alle UiTPAS Kempen activiteiten vind je hier.

Binnen je eigen gemeente

Check je gemeentelijke website om te weten te komen waar je overal punten kunt sparen.

Contact

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 70 07

Olen

Lichtaartseweg 9
225O Olen
O14 27 94 22

Herentals

Markgravenstraat 107
22OO Herentals
O14 28 52 51

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 71 13