Zomerspeelkamp voor kinderen met ASS

Stad Herentals organiseert in samenwerking met samenwerkingsverband Neteland een uniek speelkamp voor kinderen met (een vermoeden van) ASS. Dit kamp biedt opvang voor maximaal veertien kinderen van geboortejaren 2012 tot 2018. Het kamp vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

We streven naar een groepsgerichte aanpak. Voor kinderen met ASS kan het soms moeilijk zijn om deel te nemen aan andere vrijetijdsactiviteiten. Daarom willen we met dit kamp een plek creëren waar ze samen met leeftijdsgenoten activiteiten kunnen doen in een veilige en voorspelbare omgeving. Kleine aanpassingen in de context en de positieve houding van onze begeleiders maken vaak het verschil waardoor de kinderen aansluiting vinden.

Ons team bestaat uit drie enthousiaste animatoren met diverse talenten en elk hun professionele achtergrond.

Hoe ziet het kamp eruit?

Bij dit kamp staat het creëren van een warm welkom centraal. We streven ernaar om een veilige omgeving te bieden waar elk kind zich vrij kan uitleven zonder zorgen. Tijdens ons kamp maken we geen strikte leeftijdsindeling, maar faciliteren we wel gelegenheden waar kinderen met dezelfde interesses of leeftijden elkaar organisch kunnen vinden.

Verschillende activiteiten die aan bod zullen komen zijn onder andere:

  • knutselen
  • zwemmen
  • een daguitstap
  • een halve dag spring(kasteel)plezier
  • vele leuke spelletjes

Wat gaat er vooraf?

In juni worden de deelnemers en hun ouders uitgenodigd op een kennismakingsgesprek. Hier kunnen de kinderen uitgebreid kennismaken met hun animatoren. We overlopen samen de medische fiche en de weekplanning en bekijken met welke extra noden we rekening moeten houden.

Eind juni ontvangen de ouders en de kinderen een kampboekje met essentiële informatie, zoals wat ze moeten meenemen, de weekplanning en foto’s van de begeleiding, de locaties en de andere deelnemers. Op die manier kunnen de kinderen alvast vooruitkijken naar de leuke activiteiten die gepland staan.

Praktisch

  • Wanneer: 19 tot en met 23 augustus
  • Locatie: De 3master- Campus Herentals, Menenstraat 21, Herentals
  • Schrijf in voor 13 juni
  • Prijs: € 155, inwoners Herentals: € 124, UiTPAS met kansentarief: € 31

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1