VLAMO is een Vlaamse amateurmuziekorganisatie die praktische en artistieke ondersteuning en speelkansen biedt voor het leren, inoefenen en opvoeren van instrumentale amateurmuziek. VLAMO organiseert wedstrijden, zorgt voor les en begeleiding en staat in voor de verzekeringen van educatief materiaal.

VLAMO zet muziek in als hét instrument voor verbinding en bieden een ontmoetingsplaats voor amateurmuzikanten. Van harmonies en fanfares tot brass-bands, bigbands, majorettes en twirlers, accordeon- en tokkelensembles, strijkensembles en -orkesten, pipebands, blaaskapellen, drum-, percussie- en showkorpsen. Ook onderwijsinstellingen en individuele muzikanten kunnen lid worden. VLAMO is er voor iedereen die muziek speelt, alleen of in groep, op niet-professionele basis.

VLAMO zorgt voor praktische en artistieke ondersteuning die hun leden nodig kunnen hebben bij het uitoefenen van hun hobby: advies over alle aspecten van het verenigingsleven, een uitgebreid verzekeringspakket, artistieke en organisatorische coaching door deskundigen en educatief materiaal.

Verder organiseert VLAMO onder meer vormingen, workshops, play-ins, festivals en wedstrijden, waaraan verenigingen en muzikanten kunnen deelnemen. Ook over de lands- en gemeenschapsgrenzen zoeken ze actief de samenwerking op voor kennisuitwisseling en (inter)nationale evenementen. Naast een artistieke werkplaats is VLAMO dus ook een ontmoetingsplaats waar mensen, verenigingen en gemeenschappen hun banden kunnen versterken.

Ga ook zeker eens een kijkje nemen op de website van VLAMO voor hun aanbod en activiteiten: vlamo.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1