OPENDOEK is de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel en verenigt iedereen met een passie voor theater, van individuele kunstenaars tot theatergroepen. Daarbij zijn ze een inspirerend platform om amateurtheater te promoten en om zowel artistieke als organisatorische ondersteuning te kunnen bieden aan individuele kunstenaars en theatergroepen.

Deze artistieke ondersteuning bevat verzekeringen, advies over auteursrechten, de Theaterbib met meer dan 15.000 theaterteksten, theatercursussen, coaching, speelhetslim, trajectbegeleiding enzovoort. Daarnaast stimuleert OPENDOEK creativiteit, organiseert ontmoetingen en creëert interactie via theaterfestivals, projecten en ontmoetingsdagen voor liefhebbers en professionelen.

OPENDOEK staat open voor alle personen, voor alle theaterstijlen, voor alle disciplines, voor nieuwe ontwikkelingen en zet in op de hybriditeit van het theaterlandschap. In dit landschap komen diverse artistieke expressievormen aan bod, van niche tot populair, van traditioneel tot experimenteel en kunnen spelers, makers, vertellers en gezelschappen zich artistiek en sociaal ontplooien.

Via hun jongerenwerking JongDOEK legt OPENDOEK de basis voor het theater van de toekomst. AGE on stAGE is er voor de 55-plussers. OPENDOEK spoort overheden aan om amateurkunsten te steunen en een warm hart toe te dragen. Projectmatig wordt ingezet op kwetsbare doelgroepen als NT2-ers, gedetineerden of mensen in armoede. Ook werken ze aan de internationalisering van amateurkunsten. Het OPENDOEK beleid is inclusief, divers, duurzaam en professioneel – de hele werking is daarop afgestemd.

Voor meer informatie over theater en alles wat erbij komt kijken, neem zeker een kijkje op de website van OPENDOEK: opendoek.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1