Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw is een organisatie gericht op de artistieke groei van beginnende en gevorderde muzikanten en is bondgenoot van andere organisaties binnen het muzieklandschap. Muziekmozaïek stimuleert ontdekking, creativiteit en artistieke ontplooiing binnen alle genres van Folk & Jazz.

Dat doen ze via opleiding en talentontwikkeling, bijvoorbeeld via de Stage voor Traditionele Volksmuziek en de internationale jongerencompetitie B-Jazz International Contest. Muziekmozaïek organiseert het internationaal jongerenmuziekkamp Ethno Flanders, samen met Jeunesse Musicale International. En samen met het Brussels Jazz Orchestra en Vuurvogels in Gent, richtten ze Youth Jazz Collective op, een bigband waar jongeren via leerweken, masterclasses en internationale uitwisseling zich verder kunnen ontplooien. Muziekmozaïek biedt podiumkansen tijdens de open-stage namiddagen van het VONKfestival, op Gooikoorts Internationaal Folkfestival, Luisterplein (h)erkent talent tijdens de Gentse Feesten en overal in Vlaanderen tijdens het Feest van de Folk.

Muziekmozaïek zorgt ook voor de publicatie van de tijdschriften Folk en Jazz&Mo, de enige gedrukte tijdschriften in het Nederlandse taalgebied over deze genres. Je vindt er recensies van cd’s en optredens, nieuws over opkomend en gevestigd talent, achtergrondinformatie, theoretische achtergronden en prachtige foto’s.

Heb je interesse in de wereld van folk en/of jazz? Om meer te ontdekken kan je terecht op de website van Muziekmozaïek: muziekmozaiek.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1