Kunstwerkt is er voor elke liefhebber van beeldende kunst, maar vooral voor de makers. Ze inspireren je in de vorm van grote en kleine kunstprojecten en ondersteunen je werk op verschillende manieren. Net als kunst zelf, zet Kunstwerkt aan tot actie en reactie, tot bedenken, maken en overschouwen.

Met toonkansen en experimenten moedigt Kunstwerkt beeldende kunstbeoefenaars aan en daagt hen uit om te proeven en zich te verdiepen, om te ontdekken en te delen met gelijkgezinden. Verder houdt Kunstwerkt ogen en oren open voor artistieke en maatschappelijke tendensen en pikt erop in door talent, verbeelding en creativiteit aan te wakkeren.

Via het tijdschrift Kunstletters, de vernieuwde website kunstwerkt.be (met blog, zoekertjes, checklist voor tentoonstellen, een aanbod rond grafiek…) en praktijkondersteunende artikels, interviews en video’s informeert Kunstwerkt de beeldende kunstenaars. Terwijl ze met hun tentoonstellingsaanbod (verzekeringspolis, sokkels…), de atelierbezoeken en hun vormingsaanbod kunstenaars ondersteunen.

Inspireren doet Kunstwerkt met hun festivals zoals Drawing Days en drukdrukdruk en projecten zoals Atelier in Beeld. Je eigen werk tonen kan via het gloednieuw digitaal platform Beeld en open calls zoals Oooh. En verbinden doen ze doorheen heel hun volledige werking, door een unieke positie in te nemen tussen lokaal cultuurbeleid, kunsten, kunst- en cultuureducatie, (deeltijds kunst-) onderwijs, jeugdwerk, sociaal-cultureel volwassenenwerk, welzijn, participatie, innovatie, erfgoed… Samen met hun collega’s uit de amateurkunstensector zijn ze ook vertegenwoordigd in Amateo, het Europese netwerk rond actieve kunstbeoefening.

Wil je graag meer over Kunstwerkt ontdekken? Hun website staat vol met artikels over hun verschillende artistieke projecten: kunstwerkt.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1