Danspunt is vooral de sparringpartner voor wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen zij aanstormend talent, creëren zij kansen en zetten ze dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten.

Als steunpunt voor dans en beweging in Vlaanderen en Brussel bevordert Danspunt de artistieke kwaliteit van dans, mét oog voor het maatschappelijke belang ervan. Danspunt is gericht op makers, docenten, organisatoren, dansers en liefhebbers.

Talentontwikkeling en competentieverhoging zijn belangrijke doelstellingen voor Danspunt. Ze bieden professionele artistieke coaching en brengen zo creaties naar een breder publiek. Danspunt wil dans op de kaart zetten en zet daarbij sterk in op communicatie en publiekswerking.

De educatieve noden van het danslandschap worden ook goed verzorgd. In hun aanbod heeft Danspunt daarbij aandacht voor inclusie en internationalisering. Danspunt wil actief knowhow delen, waarvoor zakelijk advies op maat en stimuleren kennisuitwisseling binnen het veld wordt gegeven. Danspunt maakt ook werk van het borgen, innovatief ontsluiten en overdragen van (volks)dans als immaterieel cultureel erfgoed.

Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Dus kom erbij en dans, danser, danst!

Heb jij ook zin om te dansen? Wil je meer informatie over het aanbod van Danspunt? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website: danspunt.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1