Creatief Schrijven

Iedereen heeft een verhaal dat de moeite waard is. Maar hoe kan je jouw verhaal aan een publiek brengen? De organisatie Creatief Schrijven gaat samen met jou op zoek naar de juiste woorden en beelden.

Creatief Schrijven vzw is het steunpunt voor al wie graag schrijft of wil schrijven. Ze creëren kansen voor beginnende en semiprofessionele schrijvers in alle genres en versterken duurzaam het schrijflandschap. Het is een netwerkorganisatie die mensen samenbrengt vanuit een gezamenlijke passie: liefde voor taal en het geschreven woord.

Bovenop het organiseren van evenementen en cursussen bieden ze ook informatie, advies, ondersteuning en begeleiding voor alle schrijvers in spe. Dankzij hun interesse in levenslang leren organiseren ze ook verschillende cursussen, een schrijfdocentenopleiding en vormingssessies voor ervaren schrijfdocenten. Daarnaast bieden ze coaching en (manuscript-)begeleiding aan en geven ze schrijfliefhebbers podium en publicatiekansen in diverse projecten op het online platform Azertyfactor.

Creatief Schrijven is de drijvende kracht achter de Schrijfdag, het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam, de opleiding SchrijversAcademie en het magazine VERZIN. Sinds begin 2020 zijn ze gefuseerd met Jeugd en Poëzie en ontwikkelen ze een aanbod voor scholen, kinderen en jongeren. De organisatie is ook lid van het Boekenoverleg, van Folio, de koepel van culturele en literaire tijdschriften, van de European Associaton of Creative Writing Programmes, een netwerk van schrijfscholen en van het European Poetry Slam Network.

Creatief Schrijven heeft ook een eigen website met informatie, cursussen, wedstrijden en nog veel meer! Ga zeker eens langs op: creatiefschrijven.be

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1