Muziekwedstrijd Nief Muzikaal Talent

Vorig jaar organiseerden de vrijetijdsdiensten van Neteland voor de eerste keer de muziekwedstrijd ‘Nief talent’. De Olense groep ‘Last Living Souls’ ging toen met de juryprijs naar huis. De publieksprijs was voor de Herentalse rockgroep ‘Louter’.

Ben jij misschien ook dat ‘Nief talent’ waarnaar we op zoek zijn en woon je in Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen of Vorselaar? Dan is deze wedstrijd zeker iets voor jou.

De wedstrijd richt zich naar opkomend talent en staat open voor alle muziekgenres en leeftijden. Er wordt gezorgd voor professionele technische ondersteuning en promotie. De winnaar krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving. De winnaar van de publieksprijs mag deelnemen aan een professionele fotoshoot.

De finale van ‘Nief talent’ zal worden gespeeld op zaterdag 2 april in jeugdhuis Kapao in Olen. Via live preselecties wordt per gemeente beslist wie mag spelen op deze finale. Minstens één muzikant moet wonen in de gemeente waar men deelneemt aan de preselectie. Een muzikant of muziekgroep mag slechts deelnemen aan één preselectie.

Waag je kans op eeuwige roem en vraag het inschrijvingsformulier op bij de vrijetijdsdienst van je gemeente. Stuur je kandidatuur voor 1 januari 2022 naar contactgegevens gemeente. De preselectie in Vorselaar vindt plaats op zaterdag 29 januari, in Herenthout en Olen op vrijdag 18 februari, en in Grobbendonk en Herentals op zaterdag 19 februari.

In 2022 zal Nief Talent zich richten op alle muzikanten met uitzonderling van de lokale dj’s. In 2023 wil Neteland dj’s in een apart traject begeleiden en wordt er een wedstrijd op maat georganiseerd.

Lokale Helden is een initiatief van VI.BE, het aanspreekpunt voor artiest en muzieksector — van beginner tot pro, van lokaal tot internationaal. Meer informatie vind je op de website van Lokale Helden.

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 26 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1