Advies cybercriminaliteit
Individueel cyberpreventieadvies
Een opgeleide vrijwilliger adviseert, informeert en sensibiliseert je over cybercriminaliteit. Je leert bijvoorbeeld het verschil tussen een echte en een valse mail herkennen. Uiteraard kan je zelf ook vragen stellen.
De cyberpreventieadviseur kan je ook doorverwijzen naar een betrouwbare en gespecialiseerde organisatie voor meer specifieke of technische vragen, zoals Safeonweb of de lokale digipunten.
Je kan cyberpreventieadvies individueel aanvragen. Ben je slachtoffer geweest van cybercrime? Dan kan je ook deelnemen aan een groepssessie waar je in gesprek gaat met lotgenoten.
Zo’n individueel adviesgesprek of groepsessie is volledig gratis.
Bel 014 24 66 90, mail integrale.veiligheid@regioneteland.be of vul het online formulier in.
Cyberpreventieadvies voor verenigingen
Mails versturen, facturen betalen, pakjes bestellen, … Vandaag de dag kan je het internet niet meer uit ons leven denken. Het is enorm handig, maar we moeten er ook voor zorgen dat we veilig op het internet surfen. Naast het internet, evolueert cybercriminaliteit ook meer en meer.
Wil je hierover alle tips & tricks? Dat kan! Als vereniging kan je gratis beroep doen op de infosessies die aangeboden worden door Neteland. Geëngageerde vrijwilligers komen een paar uur vertellen over cybercriminaliteit, geven tips & tricks mee en beantwoorden jullie vragen.
Onze basis infosessie (+/- 2u) gaat over:
- Phishing
- Valse profielen
- Sociale media hacking
- Scamming
- Algemene preventietips
Je kan ook vragen naar een kortere versie of een specifiek onderwerp. We bekijken intern of we jullie kunnen verder helpen.
Interesse of meer info? Contacteer Annalien Silda via integrale.veiligheid@regioneteland.be of 014 24 66 90.
Vrijwilligersvacature Cyberpreventieadviseur
Ben je gebeten door ICT en heb jij door wanneer cybercriminelen jou proberen op te lichten? Wil jij graag nog extra bijleren en vervolgens mensen helpen om zichzelf te beschermen?
Als Cyberpreventieadviseur zet je jezelf in om mensen bij te scholen en te informeren over verschillende soorten cybercriminaliteit. Op die manier herkennen ze de verschillenden soorten en kunnen ze zich in de toekomst hiertegen beschermen. Dit gebeurt in de vorm van individuele en collectieve sessies.
Interesse? Check de vacature op Give a Day! Voor meer informatie contacteer Annalien Silda via 014 24 66 90, 0499 69 76 03 of annalien.silda@regioneteland.be
Contact
Neteland
Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O
Grobbendonk
Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O
Olen
Dorp 1
225O Olen
O14 27 31 11
Herentals
Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O
Herenthout
Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21
Vorselaar
Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1