Bankjes met verhalen

Beleef de boeiendste verhalen vanop een bankje

De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater tot bij jou. Van 1 juli tot en met 30 september kan je op verschillende bankjes in de buurt genieten van een stukje theater. Zet je even neer en scan de QR-code op de sticker met je smartphone. Luister naar boeiende verhalen en word getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen tussen mensen. Misschien heeft het verhaal zich wel afgespeeld op het bankje waarop jij het beluistert?

Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK, de koepelorganisatie voor amateurtheater. Om Het Bankje te realiseren, werkte de organisatie samen met acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zijn te beluisteren in meer dan 70 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Ook de vijf gemeenten van Neteland doen mee!

 • Olen:
  • Samen met theatergroep Het Vierde Oor selecteerde we 15 charmante bankjes waar je in alle rust naar de verhalen kunt luisteren.
  • De volledige lijst met banken kan je terugvinden op www.olen.be/het-bankje. Je kan hier ook een fietsroute downloaden die je langs landelijke wegen en paadjes van bankje tot bankje brengt.
 • Grobbendonk:
  • De meeste bankjes met verhalen vind je op de ‘Warme Williamwandeling’ in Bouwel en Grobbendonk. Deze route kan je niet downloaden, maar is volledig voorzien van wegwijzers.
 • Herentals:
  • De verhalen zijn te beluisteren op verschillende bankjes in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 26 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1