Het Bankje: bankjes met verhalen


Van 1 juli tot 30 september kan je originele verhalen beluisteren op twintig verschillende bankjes in elk van de vijf gemeenten van Neteland.

De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater – zelfs in coronatijd – tot bij jou. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK, de koepelorganisatie voor amateurtheater. Om Het Bankje te realiseren, werkte de organisatie samen met acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

  • Het Bankje in Grobbendonk: geen uitgestippelde wandeling
  • Het Bankje in Herentals: de dienst cultuur en toerisme stippelt dit jaar een wandeling uit waar de bankjes mee in opgenomen worden. Meer info
  • Het Bankje in Herenthout: de bankjes bevinden zich op de pas vernieuwde wandelroute ‘Stapvoets’ in het centrum van het dorp. De route vind je op www.herenthout.be/hetbankje.
  • Het Bankje in Olen: samen met theatergroep Het Vierde Oor selecteerde we 20 charmante bankjes waar je in alle rust naar de verhalen kunt luisteren. In elke parochie werd er een wandeling uitgestippeld die je langs landelijke wegen en paadjes naar de verschillende bankjes brengt. Download gratis de wandelroutes op www.olen.be (zoekterm: bankje).
  • Het Bankje in Vorselaar:  Vorselaar selecteerde 20 bankjes en je kan van bank tot bank wandelen of fietsen. Het kaartje met de geselecteerde bankjes kan je downloaden via www.vorselaar.be/het-bankje.

Contact

Neteland

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Grobbendonk

Boudewijnstraat 4
228O Grobbendonk
O14 51 1O 2O

Olen

Dorp 1
225O Olen
O14 26 31 11

Herentals

Augustijnenlaan 3O
22OO Herentals
O14 28 5O 5O

Herenthout

Bouwelse Steenweg 8
227O Herenthout
O14 5O 21 21

Vorselaar

Markt 14
229O Vorselaar
O14 5O 11 O1